EF nyheter sommaren 2014 del 2

Här kommer den andra delen och fortsättningen på förra inlägget om EF nyheter sommaren 2014 Discovery Tours. Tänkte att jag skulle ta och berätta om vad du kommer att få se och uppleva om du åker på en Discovery tour till Europa eller Costa Rica.
 
Europa
 Vill du se och uppleva några av de största städerna i Europa så ska du definitivt ta chansen och boka och åka på Discovery touren Grand tour of Europe där du kommer att få se t.ex London, Paris, Rom och Aten. Resan är antingen 16 eller 19 dagar beroende på om du väljer att åka på en kryssning i Greklands övärld i slutet av din resa. Såhär ser dagsprogrammet bl.a ut för denna resa:
 
Dag 1: Ankomst till London
Dag 2: London sightseeing och senare på kvällen fish and chips-middag
Dag 3: Eurostar till Paris. Besök på Notre Dame och Louvren
Dag 4: Guidad tur i Paris. Valfri utflykt till Versailles
Dag 5: Resa via Burgundy till Lucerne Schweiz
Dag 6: Guidad tur i Lucerne. Valfri utflykt till Pilatusberget 
Dag 7: Resa till Florence
Dag 8: Guidad tur i Florence, inklusive Duomo. Valfri utflykt till Pisa
Dag 9: Assisi och St. Francisbasilikan. Resan fortsätter sedan vidare till Rom.
Dag 10: Guidad tur i Vatikanen, St. Peter`s och Sixtinska kapellet. Guidad tur i Rom.
Dag 11: Sorrentoregionen
Dag 12: Guidad tur i Pompeji och därefter nattfärja till Grekland
Dag 13: Meteora
Dag 14: Guidad tur i Delphi
Dag 15: Guidad tur i Aten, Akropolis
Dag 16: Kryssning för de som valt det. Hemresa för de andra
Dag 17: Valfria utflykter till Kusadasi och Knossos
Dag 18: Santorini
Dag 19: Hemresa
 
Åker du på Discovery tour i Europa får du bland annat se otroligt vackra Rom
 
Costa Rica
Den allra sista Discovery touren som EF erbjuder är en tour i Costa Rica. Låter väl inget annat än fantastiskt eller hur? Den här resan skulle jag ganska så gärna vilja åka på. Den är lite annorlunda än de andra Discovery toursen så att säga men du kommer att få vara med om och uppleva saker som många aldrig upplevt. Den här resan är 10 dagar lång och går från San Jose till Central Pacicfic Coast i Costa Rica.
 
Du kommer att få se städer såsom Arenal och Monteverde och du kommer att få besöka vulkanen Paos, varma källor, nationalparken Manuel Antonio. Du kommer även att få för att nu nämna några plantera träd i EF:s reservatorium, vandra i regnskogen, rida (valfri aktivitet), besöka en skola, paddla kajak på Arenalsjön och mycket mycket mer. Låter jättespännande och kul tycker jag. 
 
Superhärliga Costa Rica
 
 

EF nyheter sommaren 2014

Hej igen alla! Tänkte att jag skulle göra ett inlägg om EF:s nya destinationer för sommaren 2014. Spännande eller hur? Iaf har dom några riktigt najs destinationer till sommaren 2014. Läs detta inlägg så får du se!
 
1. Discovery Tours
 
Nyhet till sommaren 2014 är EF Discovery Tours. Vilket ingalunda alls är som en vanlig språkresa utan som namnet Discovery säger så kommer man att åka runt tillsammans med andra ef studenter till olika platser i bl.a USA, Costa Rica eller Europa beroende på vilken destination man då väljer. Om du väljer att åka på en discovery tour kommer du att få åka till en hel massa städer och uppleva och se en hel massa saker som du bara har kunnat drömma om tidigare. Du kan välja att åka på en discovery tour till tre olika destinationer Europa, Costa Rica och USA.
 
USA
 Väljer du att åka till USA kan du välja mellan tre olika alternativ. Vill du allra helst eller mest se USA:s west coast såsom San Fransisco, Los Angeles, San Diego osv... så ska du välja West Coast USA vilket är en 13 dagar lång resa som kommer att gå från San Fransisco till Grand Canyon. Du kommer att få se San Fransisco, Santa Barbara, Los Angeles, San Diego, Las Vegas och Grand Canyon. Låter underbart eller hur?
 
Vill du allra helst av allt se USA:s east coast så ska du välja EF discovery tour East Coast som är 10 dagar lång och går från Boston till Orlando. Du kommer att få se allt från Boston till storstaden New York, Washington DC och soliga Orlando.
 
Vill du se hela USA och inte bara en liten del då ska du åka på EF.s discovery tour Coast-to-coast som kommer att börja i Boston och sluta i San Diego. Du kommer att få se Boston, New York, Philadelphia. Washington DC, San Fransisco, Los Angeles och San Diego. 
 
 
Tänkte även att jag kan visa er hur en dag på t.ex resan East Coast USA ser ut. Så här är programmet till den resan:
 
Dag 1: Ankomst till Boston. Rundvandring, middag på Quincy Market.
Dag 2: Guidad sightseeing i Boston.
Dag 3: Resa till New York. Guidad tur i New York där du bl.a kommer att få se Empire State building
Dag 4: Mer sightseeing i New York såsom Frihetsgudinnan, Metropolitan Museum of Art och sen Broadway Show
Dag 5: Resa till Washington DC 
Dag 6: Guidad sightseeing i Washington DC, Arlingtonkyrkogården, Smithsonian Museum.
Dag 7: Flyg till Orlando. Middag på disneyworlds restaurang EPCOT.
Dag 8: Universal Studios
Dag 9: Kennedy Space center, Cocoa Beach.
Dag 10: Hemresa
 
En till del till detta inlägg kommer att komma senare någon dag där jag då skriver om EF:s discovery tours till Costa Rica och Europa bl.a så håll utkik efter det. Skulle jag skriva om det i dethär inlägget skulle det for sure bli way too långt haha och inte en enda kotte skulle orka läsa ;) Har ju en tendens för att göra allt för långa inlägg jag vet.
 
Anyway om du har några frågor så är det bara fritt fram att ställa dem för svarar jättegärna och skulle du vilja veta dagsprogrammet till någon av de andra EF: discovery toursen såsom West Coast USA eller Coast-to-coast så säg bara till så kan jag fast göra ett inlägg här i bloggen om det också. Här kommer en länk till min egna EF sida också där du kan beställa en broschyr för att läsa mer om dessa resor men även om EF:s andra destinationer såsom klassiska England med Brighton, London, Torquay osv... och soliga och fartfyllda Malta  http://my.ef.com/Rebecca.Gr%C3%B6nvik 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

forts på dag 6 (23 juli)

Hejhej! Var väldigt länge sen jag skrev någonting här sist men tänkte att jag skulle ta upp och börja skriva om språkresor inklusive min egen nu igen såhär till hösten. Börjar skolan snart så kommer säkert ha tid för att slänga in ett inlägg lite nu som då. Har vart i Spanien i nästan ett halvår så det är därför jag inte har haft någon tid till att skriva här btw. Det var full rulle nästan varje dag där så. Hade det helt superunderbart där haha, saknar verkligen alla underbara personer som jag lärde känna där, staden, värmen, atmosfären, ja allt nästan typ.
 

Iaf
här kommer sista delen till dag 6. Kanske inte minns det allra bästa längre men kommer iaf ihåg något sålunda bra och ni behöver ju inte veta exakt allt vad som hände i varje minsta lilla detalj eller hur? Och kom ihåg om det är något som ni undrar över är det bara att fråga, svarar mer än gärna på frågor :) So here we go then (finally) haha:
 
Efter skolans slut åkte jag hem. Åt middag och fixade mig lite tills kvällen då det skulle vara disco. Vi skulle träffas vid Old Steine och sedan skulle vi gå vidare därifrån till discot. När alla från våran grupp var där sa Joanna att det kanske inte skulle bli något disco alls överhuvudtaget eftersom stället där discot skulle hållas hade något strul med sin ljudanläggning eller någonting sånt. Joanna ringde till dom en sista gång medan vi väntade för att kolla läget och dom sa att det tyvärr inte kunde bli något disco. Tråkigt men inte hela världen ju. Det var ju jättehärligt väder ännu fastän att det var kväll så vi kunde ju göra någonting utomhus kanske. Joanna ringde till några andra EF-ledare och frågade dem vad de skulle göra/gjorde med sina grupper. Tror hon bl.a ringde till Zaid som var Edward gruppens aktivitetsledare och frågade honom vad han gjorde med gruppen. Han sa att de var på stranden en bit ifrån piren och att det var en massa andra EF-studenter där också och att dom skulle ha beach party och BBQ bl.a Han sa även att han skulle guida oss dit så att vi hittade var dom allihopa var. Joanna berättade för oss vad Zaid hade sagt och att vi skulle bege oss mot stranden därnäst. Allihopa eller de flesta iaf tyckte att det var en kanonide med beachparty, vädret var ju varmt och superhärligt så varför inte tillbringa kvällen utomhus istället för inomhus. Jag tyckte iaf att det lät superhärligt med stranden och beachparty.
 
Började bege oss mot stranden. Joanna sa att vi var tvungna att ta en buss för att komma exakt dit dom andra var. I bussen var det rätt mycket folk och de flesta i våran grupp var tvungna att stå längst bak. Lotta och jag hittade dock två platser bredvid varandra där vi satte oss. I bussen hann vi prata rätt mycket för det tog en stund att komma dit vi skulle stiga av. Joanna var också lite osäker på var det var bäst för oss att stiga av. Pratade med Lotta om allt mellan himmel och jord t.ex om våra familjer, skolan osv. Vi pratade så mycket så att vi nästan höll på att missa var vi skulle stiga av men som tur var tittade jag bak och såg att de andra i gruppen höll på att gå av så vi skyndade oss upp och hann precis stiga av bussen i rättan tid haha. Tänk om vi skulle ha missat att stiga av, skulle nog inte vart sådär jättebra. Definitivt inte i en stad som man inte känner till och som man bara har tillbringat 6 ynka dagar i och dessutom inte i ett område som man aldrig satt sin fot i förr. Nåja vi skulle väl ha klarat oss ändå ifall det skulle ha hänt gissar jag haha ;)
 
Området vi steg av i var väldigt pampigt och fint. Stora fina vita hus, mysiga trädgårdar och allmänt välstädat överallt var det där, glömde att tillägga att det var en heldel fina bilar där också. Kostade säkert en heldel att bo där fast det kostar rätt mycket var än i Brighton man bor så. Har hört att Brighton iaf inte är den billigaste av städer att bo i. Vi traskade iväg mot stranden där de andra skulle va. På vägen dit gick Harmanvir, Juho, Francesco och Davide efter oss. Anna-Stina och Fanny gick en liten bit framför Lotta och mig. Harmanvir var som vanligt ganska irriterande haha och försökte lära Davide och Francecso några finska svärord och några andra rätt så snuskiga saker. Tror inte att han trodde att vi hörde men iaf jag, vet inte om Lotta hörde tror nog det också när han viskade till dem att de skulle fråga de sakerna på finska han lärt dem till Lotta och mig haha. De försökte men vi kunde tyvärr inte förstå så bra vad de sa och tur var väl det. Tror nog inte de själva förstod vad det egentligen var de sa. Harmanvir hade glömt att berätta det för dem oops. Det var iaf väldigt snuskigt kan jag säga om inte annat.
 
När vi äntligen kom till stranden var det fullt med folk där. Vi satte oss ner på ett ledigt ställe. Joanna gick iväg för en stund och kom sen tillbaks med en liten grill, korv och bröd och även en påse med marshmallows. Vi tände grillen och så grillade de korv och värmde brödet för dem som ville ha det värmt. Det var verkligen härligt att sitta i det underbart varma vädret på stranden och chilla. Sämre blev det ju inte heller av att det även här kryllade av ursnygga killar från olika länder, me like haha. Endel av dem hade jag även sett på megapartyt tidigare. Efter att vi hade suttit med våran grupp en stund på stranden gick jag till Edward gruppen för att snacka lite med tjejerna där (Mari, Mariia, Pauliina, Annika osv..) eftersom vi ju inte träffade varandra sådär jätteofta. Pauliina och jag gick längre ner mot havet för att prata och ta kort. Pauliina ville även kolla på en sak. Lotta kom även och joinade oss lite senare. 
 
Vi gick tillbaks till Edward gruppen där Mariia och Mari var med Annika, Anni, Jacobo och Giovanni och en italiensk tjej som jag inte kände igen. Jacobo och Giovanni hade köpt någon slags gul lång skumgummimask under dagen som de hade med sig till stranden och stog nu och slog varandra med men även andra. Det tycktes som att de tyckte att det var superroligt. Mariia fick plötsligt syn på några eller nån av de kinesiska eller var det koreanska studenterna som gick i hennes klass, minns tyvärr inte längre varifrån de var men jaja whatever. Vi gick iaf och kollade på vad de höll på med. En av dem (en som Mariia kände) höll på att rita någonting på en ganska så stor vit tavla och en heldel andra people från deras grupp stod och fascinerat kollade på. Han var ganska så duktig enligt mitt tycke. Tror även de andra där tyckte det. Sedan kom några kinesiska/koreanska tjejer. En av dem var också i Mariias grupp i skolan tror jag bestämt. De ville ta en heldel kort med och av oss. Nice, nice :)
 
Efter en jättesuperhärlig och underbar kväll i det bästa vädret började vi att bege oss hemåt. Åkte hem med bussen tillsammans med Pauliina. 
 
Påväg till stranden
 
Påväg till stranden 
 
Lilla jag påväg till stranden haha :)
 
Almost there
 
Den härliga stranden
 
Lotta :)
 
Min grupp Bella
 
Pauliina och jag :)
 
En till bild av oss och vilka miner haha ;)