forts. på dag 7 (24 juli)

Efter att vi hade suttit på stranden en liten stund kom Francesco och joinade oss. Satt där med honom en liten stund och pratade om allt och inget. Han berättade bl.a en heldel intressanta saker om en några resor som han hade gjort någongång. Efter en stund gick han. Lotta bestämde sig också för att gå nästan direkt efter. Hon skulle gå och köpa någonting att äta och sen gå i några affärer. Tror hon skulle träffa upp Pauliina också som nyligen hade slutat skolan för dagen. Jag, Fanny och Anna-Stina stannade en liten stund till och chillade på stranden innan vi bestämde oss för att ge oss av. Gick längs med stranden eftersom Anna-Stina och Fanny ville hitta ett ställe där de kunde byta om eftersom de inte ville åka hem med våta bikinis. Eftersom det var så soligt och varmt denhär dagen var det full kommers och alla små stånd och gallerier vid stranden hade öppet och det kryllade av folk där som åt eller bara gick runt och kollade i de tiny affärerna. Maten som fanns där såg jätte smaskig ut.
 
När Fanny och Anna-Stina hade bytt om tog jag bussen hem tillsammans med Anna-Stina. Kvällens program var sedan bio eller om man inte ville gå på det pierquiz. Åt middag som vanligt. Ibland var jag ganska rädd att Alison min värdmamma inte skulle få maten färdig i tid så att jag inte skulle hinna med bussen och bli försenad för de blev ju ganska arga om man var försenade eftersom det påverkade hela gruppen och programmet man skulle ha också kanske om alla var tvungna att stå och vänta på en. Ibland gick dom dock utan vänta på en eller en ledare från gruppen kanske väntade på en eller så fick man instruktioner för att hitta till det nya stället där programmet man skulle ha var. Vågade dock inte säga någonting till Alison att jag skulle ha velat haft maten lite tidigare eftersom det kanske inte skulle ha funkat, kanske skulle ha blivit alltför stressigt för henne. Skulle ha velat äta runt fem tiden istället för runt halv sex, halv sju eller ibland blev det t.om att äta en kvart före sju tiden eftersom det alltid blev ganska så stressigt att hinna till våran mötesplats ( som oftast var mitt i centrum vid Churchill Square) men gjorde mig alltid klar direkt innan maten och sen efter det stack jag iväg nästan direkt.
 
Vi hade namnupprop som vanligt så ledarna kunde kolla vilka som var på plats eller inte. Sen begav vi oss av mot bion och Brighton Pier tillsammans med Edward gruppen. Det var inte alls många som ville gå på bion, om jag minns rätt tror jag inte det var någon enda alls från våran Bella grupp som ville gå. Emili och Susanna från Edward gruppen plus några andra killar därifrån gick iaf på bion. Tror det var någon Batman film eller nåt sånt som de skulle kolla. Inget som intresserade mig iaf. Vi fortsatte vidare mot Brighton Pier där vi skulle ha vårat quiz.
 
Bild vi tog påväg till Brighton Pier. Annika, Jessica och jag :) 
 
 
  
 
 
 
 

Dag 7 (24 juli)

Tisdagen den 24 juli började vi dagen med att ha lektioner. Sen efter lektionen stod det i vårt språkreseschema som vi alla hade fått att vi skulle ha någonting som hette Cream Tea vilket innebar ungefär att gå till en typisk engelsk restaurang där vi då skulle bli serverade t.ex engelskt te med scones och ett antal andra sorters bakelser. Typ som vårat svenska fika ungefär fast engelskt nu då bara, haha tror inte så många förstår vad jag svamlar om riktigt nu men men let`s move on  ;) Det här skulle då kosta en några extra pund. Tror inte det var så många i våran grupp som var intresserade av detta, tror det bara var Emilia, Raakel, Emilia och Anna som gick och de gick då tillsammans med de andra från Swan gruppen som var intresserade av detta. Denna aktivitet var inte obligatorisk eller nåt vilket endel aktiviteter som vi hade under resan var. Ibland hade vi dock två olika alternativ att välja mellan. Vi andra som inte gick på Cream Tea gick med en av våra ledare till EF Lounge som låg ganska nära Brighton Beach. Det här var första gången vi var där.
 
När vi kom till EF Loungen var det redan en några andra EF studenter från någon annan grupp där. Endel elever från Swan gruppen som inte heller gick på Cream Tea var också redan där. I EF Loungen fanns det ett antal bärbara datorer på ett långsmalt bord som man kunde vara på. Man kunde också spela WII där eller något annat spel. I EF Loungen fanns det också en ledare som tog emot anmälningar och betalningar för olika EF aktiviteter som t.ex helgens aktiviteter som var att åka till Oxford eller Thorpe Park. Ville vara på en av dom bärbara datorerna men dom var upptagna hela tiden och folk stod i kö eller stod och väntade bredvid för att få vara nästa att få vara på en dator. Jag hade inte varit på en dator eller på internet på länge eftersom det var lite si sådär att få internet på min telefon att funka. Dom andra i min värdfamilj dvs. Leonie och Patricia fick nog internet att funka helt bra men inte jag tyvärr. Tror det var någonting med själva inställningarna på min telefon som gjorde så att det inte funkade eller det var ju egentligen inte min egen telefon riktigt som jag hade med mig till Brighton nudå utan jag hade fått pappas ena telefon just före jag skulle åka iväg på språkresan eftersom min egen olyckligtvis hade råkat gå sönder på något sätt ehehe.
 
Iaf var vi tvungna att vara ungefär en timme i EF loungen innan vi fick lov att gå därifrån. Eftersom vädret denna dag fortsättningsvis var mycket varmt och soligt, England tycktes ha drabbats av en värmebölja bestämde vi oss (Anna-Stina, Lotta, jag och Fanny) för att gå till stranden och ligga där en liten stund och steka innan vi åkte hem till våra respektive värdfamiljer för att äta middag. Anna-Stina och Fanny hade vart klyftiga och valt att ta på sig sina bikinis före de åkte hemifrån på morgonen vilket Lotta och jag inte hade tänkt på att göra så de kunde nu gå och simma medan Lotta och jag fick sitta på stranden och vakta alla grejer medan de var i vattnet som förövrigt dock var freezing cold haha. Det var faktiskt superkallt, kallare än vad vattnet brukar vara här på sommaren var jag bor eller mycket kallare btw. 
 
Mycket folk hade letat sig ut till stranden denna dagen och endel av dem låg i de klassiskt typiska engelska solstolarna som jag tycker är jättesöta btw. Vi låg på stranden en stund och solade och njöt av den härliga värmen som hade kommit och som säkert inte skulle hålla i sig i alltför många dagar till dock. Vi åt våran lunch som någon i våran värdfamilj hade packat ner till oss och jämförde även vad vi alla hade fått med för någonting. Min lunch var ungefär densamma varje dag och var ingen höjdare direkt tyvärr. En apelsinjuice, vitt bröd med smör och med en ynklig tunn skinka innuti, frukt ibland någon gång sådär och en chokladbar eller kex. Fanny fick nog den bästa lunchen med sig alltid. Hon fick alltid två smörgåsar med sallad och tomat och gurka eller iaf en smörgås med någonting grönt i och sen en frukt, typ ett äppel eller nåt sånt och sen till dricka fick hon en vattenflaska och juice.
 
Den härliga stranden