Fler bilder från Brighton Wheel

Tog en heldel bilder när vi var i Brighton Wheel så alla rymdes inte med i det föregående inlägget eller det gjorde dom ju men det skulle ha blivit ett alltföör långt inlägg då om jag skulle ha laddat upp dem alla. Så lägger upp dem här nu :D
 
Fanny och Anna-Stina
Jag och Charlotta (Lotta)
 

forts. på dag 4 (21 juli)

Jag, Jessica och Angelica tog bussen in till Churchill Square och gick en liten stund i Churchill Square shoppingcenter innan de ville gå och äta nånting men jag var inte så hungrig så jag stannade kvar i shoppingcentret ensam för att titta vidare lite. Träffade på Mariia, Mari, Helena och Saana som också var och shoppade. Eller de kanske inte shoppade direkt utan de gick mest runt och kollade som mig. Joinade dem.
 
Churchill Square shoppingcenter är ett ganska så bra shoppingcenter. Där kan man hitta en heldel ganska bra och intressanta affärer som jag kom att gilla och besöka en heldel under min vistelse i Brighton som t.ex Lipsy, Pineapple Dance Store, HMV, WHS Smith, Miss Selfridge, Hollister, Debenhams, Zara och River Island t.ex och ja Build a Bear affären fanns där också haha ;) My favorite ju haha (not). Nej men det är förstås en jättegullig affär där man får bygga sin egen nallebjörn. Var dock inte in i den en enda gång under mina tre veckor där men gick förbi den flera gånger. Borde kanske ha byggt en nalle till min lillasyster som är åtta fast köpte ju något annat åt henne från England som hon nog tyckte om och var nöjd med ändå så.
 
Gick med Mariia och de andra i Churchill Square Shoppingcenter till klockan halv två då jag skulle träffa min grupp igen vid Churchill Square. Vi skulle gå till Brighton Wheel som nästan är som London Eye fast lite mindre. Det skulle kosta 5 pund att åka i hjulet och om man inte ville åka fick man vara på Brighton Pier och göra något quiz. De flesta ville åka Brighton Wheel.
 
När vi kom dit var det inte så lång kö. Vi betalade och väntade på att det skulle bli våran tur att åka. Åkte tillsammans med Charlotta (Lotta), Anna-Stina och Fanny. Det fanns högtalare eller speakers eller vad man nu skall kalla det för i vagnen och det var en gubbe som var berättarrösten och som berättade för oss bl.a lite om staden och pekade ut olika byggnader som man kunde se från hjulet och berättade lite om dem för oss. Vi hade ganska roligt åt honom ett par gånger under åkturen. Han var ganska irriterande ibland så att säga.
 
Det var helt okej att åka i Brighton Wheel. Det var roligt att få se piren och staden uppifrån. Man åkte dock fem varv vilket jag tyckte var lite för mycket men någon annan kanske tyckte att det var helt okej. Jag tröttnade dock efter tre varv. Efter Brighton Wheel åkte vi hem för att äta middag. Åkte hem med bussen tillsammans med Anna-Stina. Hon steg av bara en hållplats efter mig. Jag tänkte gå till Churchill Square och ta bussen därifrån eftersom jag inte visste var våran busshållsplats i Old Steine var som var närmast Brighton Pier och strandområdet. Men Anna-Stina visade mig och så åkte vi därifrån.
 
Brighton Wheel
Påväg till Brighton Wheel
  
 
 
 

Dag 4 (21 juli)

Såg att jag hade skrivit lite fel i ett tidigare inlägg. Det var inte på Lördagen som vi var till London och därefter hade EF mega partyt utan det var på Söndagen. Sorry för den lilla felskrivningen ;) men ska iaf berätta vad som hände på Lördagen nu so here we go:
 
Lördagen fick vi sovmorgon. Först klockan 10.00 var vi tvungna att möta upp våran internationella grupp på  Churchill Square för att sedan åka till en park där vi skulle ha EF arena. Vi var tvungna att åka med en buss en liten bit för att komma till den parken där vi skulle vara. När vi kom till parken såg vi att det redan var massvis av andra EF elever där. Såg att Edward gruppen redan hade kommit dit också. Jessica och Angelica och ett par andra från Edward gruppen var med några andra tjejer och spelade någon slags volleyboll medan de flesta andra finska tjejerna från Edward gruppen satt ner i gräset och åt sin lunch och chillade och pratade.
 
Fanny och Anna-Stina ville också spela volleyboll så de gick med i gruppen där Jessica och Angelica bl.a var. Ville inte vara med och spela volleyboll eftersom jag bokstavligt talat suger på alla sporter där en boll är inkluderad och förutom att jag är rätt dåligt på det (får knappt bollen över nätet och har en tendens att få den i huvet också haha, vet inte varför det är så) så är det också väldigt tråkigt. Dans och sånt är typ mer min grej och så ville jag ju inte riskera att skämma ut mig heller för det fanns ju massvis av snygga killar där i parken också haha ;) nej jag skojja bara. Det fanns såklart massor av snyggingar där men jag är inte rädd för att skämma ut mig. Gör det jämt typ.
 
Gick och joinade de andra tjejerna från Edward gruppen. Började äta min lunch. Angelica kom efter en liten stund och slog sig ner bredvid mig. Vi pratade lite om allt möjligt. Efter en stund kom Jessica också. De båda två ville gå och köpa nånting och gå på toaletten så då gick vi till ett cafe som fanns i parken en liten bit bort därifrån vi satt. När vi kom tillbaks sa de andra från gruppen att vi hade fått tillåtelse av EF ledarna att gå om vi ville. De flesta tjejerna i Edward gruppen började ge sig av så Jessica och Angelica och jag började också gå mot busshållsplatserna som fanns alldeles bredvid parken. Så vi var inte alls tvungna att vara så länge i parken, kanske bara en och en halvtimme ungefär innan vi fick gå. Fanny och Anna-Stina lämnade kvar för att
spela.
 
Bild jag tog från parken som var ganska så stor.
 
 
 
 
  
  
 
 
 

forts på dag 3 (20 juli)

Åkte hem till värdfamiljen direkt efter Brighton Museum. När jag hade kommit hem ringde Pauliina och frågade var jag var och om vi skulle åka hem med bussen tillsammans. Hon hade haft skola på eftermiddagen och hade nyss slutat. Jag sa att jag redan hade åkt hem eftersom vi hade fått tillåtelse att gå från våran aktivitet lite tidigare än det var tänkt men vi bestämde iaf att vi skulle träffas vid busshållsplatsen lite före klockan sju för att ta bussen in till Churchill Square tillsammans. Pauliinas grupp skulle också ha densamma aktiviteten dvs. Hunt the Leaders som vi skulle ha. Tror att det var många grupper som skulle delta i den aktiviteten.
 
Åt middag och gjorde mig färdig inför kvällens aktivitet. Mötte upp Pauliina vid busshållsplatsen och så åkte vi in till Churchill Square. Där hade det redan samlats massvis av folk. Vi hittade våra grupper och Miquel och Joanna prickade av oss på sin lista. Det lät ganska kul när de läste upp alla namnen för de hade verkligen problem med att uttala endel namn som t.ex Raakel. Miquel sa Raaka och Joanna Rachel haha :)
 
Efter en stund när alla grupper som skulle vara med i aktiviteten var samlade började EF ledarna förklara vad aktiviteten gick ut på. Man skulle få ett papper och en penna och så skulle man springa runt i The south Lanes och försöka hitta ledarna som stod på pappret och som hade gömt sig på olika ställen i The south Lanes och få deras underskrift. Det fanns en tiger också haha :) och om man fångade honom och fick hans underskrift fick man några bonuspoäng eftersom han var extra svår att få tag på.
 
Vi delade upp oss i lag. Denhär gången fick vi själva välja vilka vi ville vara med. Var med Fanny, Anna-Stina och Charlotta. Det var ganska roligt eller jätteroligt att springa runt i the south Lanes och leta efter ledarna. Det var ganska många underskrifter man skulle ha. Endel ledare var lättare att hitta än andra. Endel försökte också smita iväg när man hittade dom.
 
Tur då att vi var så bra på att springa haha ;) Vi fångade också tigern Zaid som var Edward gruppens activity leader och fick hans underskrift. Kände oss ganska stolta då. Vi sprang omkring och letade efter ledare i en timme ungefär sen skulle tävlingen avslutas och ett vinnande lag skulle koras. Vi visade våra underskrifter för Miquel och Joanna och de räknade ihop hur många vi sammanlagt hade lyckats samla ihop. Vi hade gjort ganska bra ifrån oss tyckte jag fastän vi långtifrån hade hittat alla ledare. Ett lag som hade fått alla ledarnas underskrifter vann.
 
Det var ganska mysigt och intressant att springa runt i the south Lanes eftersom man fick lära känna det området bättre. Det fanns ganska många små mysiga affärer, både väldigt lyxiga och lite mer budget, små mysiga restauranger, cafeer och pubar och barer där. Gillade verkligen den arean av Brighton (alltså the south Lanes då). Efter tävlingen åkte jag hem.
 
En bild jag tog påvägen till busshållsplatsen för att möta upp Pauliina inför kvällens aktivitet. Vädret var
inte det allra bästa denhär dagen heller. Lite kyligt men annars helt okej. Solen tittade fram lite nu som då. 
 
Hunden Maddy i mitt rum! <3
 
Bild jag tog påväg hem från busshållsplatsen efter kvällens aktivitet.
Det kändes lite pinsamt att gå runt och ta bilder på gatan
som någon annan turist haha ;) men försökte göra det lite diskret.
 
Min gata! :) <3
 
En annan bild från området där jag bodde! :)
 
En bild från när ledarna berättade hur Hunt the leader tävlingen skulle gå till. Tjejen i blå EF tröja är
Joanna våran activity leader och tigern är Zaid Edward gruppens activity leader.

forts. på dag 3 (20 juli)

Gick tillsammans med Fanny, Anna-Stina och en tjej som jag inte alls hade pratat med förut som hette Charlotta (Lotta) och som också var finsk och som även var med i min nya internationella grupp från skolan. Vi gick in i några affärer som t.ex Primark och New Look på vägen till Churchill Square där vi skulle mötas. När klockan var 13.30 ropade våra nya ledare som skulle ha alla aktiviteter med oss upp våra namn och prickade av dem på en lista. Vi skulle ha våra aktiviteter tillsammans med de som var i Bella A men på timmarna skulle det bara vara vi i Bella B eftersom de i Bella A var i level 4. De nya ledarna som vi hade fått hette Miquel och Joanna och verkade superhärliga och trevliga. Miquel var från Spanien och hade kommit med de spanska EF eleverna ner till Brighton och Joanna var helt Brittisk och från Brighton dessutom så hon kände staden utan och innan. Vi började gå till Brighton Museum som låg nära Brighton Pavilion.
 
Före vi gick in i Brighton Museum blev vi indelade i olika lag. Vi fick inte välja lag själva eftersom Miquel och Joanna ville ha blandade nationaliteter i lagen så att vi verkligen skulle anstränga oss och prata engelska hela tiden. Var med Marisol från Spanien och Emilia A från Finland. Vi fick ett papper med olika frågor rörande Brighton Museum och det som fanns utställt där som vi skulle besvara fast frågorna var skitsvåra och vi hittade bara svar på ett fåtal av dem. Jag undrar om den som hade gjort frågepappret ens kunde svaret på frågorna själv och om han/hon verkligen hade hittat alla svar i Brighton Museum. Trots vårat tappra försök att hitta svar på frågorna (not) haha ;) vi gav upp rätt fort och gick bara runt istället och frågade de andra från gruppen om de hade hittat svar på sina frågor.
 
I ärlighetens namn var det en ganska tråkig aktivitet att gå runt i Brighton Museum och leta svar på frågor. Brighton Museum var inte ett så speciellt intressant museum. Har varit i 1000 gånger intressantare museum. Det fanns egentligen inte riktigt något i museumet som intresserade mig, minns inte ens vad som fanns där längre förutom att där var någon folkdräkt och några konstiga fula masker haha :) Iaf så började brandalarmet tjuta sådär helt plötsligt vilket jag tyckte var jättebra för då var vi tvungna att gå ut på gården och vänta tills brandkåren kom för att se vad problemet var och om det verkligen brann någonstans.
 
vi avbröt våran aktivitet och Miquel och Joanna hade några viktiga saker de var tvungna att berätta för oss ( t.ex om London utflykten på Lördagen och EF mega partyt som skulle hållas på Lördags kvällen efter London utflykten) förrän vi fick tillåtelse att gå.