forts. på dag 5 (22 juli)

Bussen kom och hämtade oss ungefär på samma ställe där den släppt av oss tidigare. Några av italienarna i Edward gruppen var försenade så vi var tvungna att vänta en liten stund på dem innan vi kunde åka tbx. Försökte mig på att sova lite när vi åkte tillbaks fast det gick inte så värst bra. Kan inte sova bra alls i bussar, det går mycket bättre att sova i en bil. Vet dock inte varför. Det här var ju ganska onödig information haha så att säga inte alls nåt som ni nödvändigtvis behöver veta, haha att jag inte kan sova bra i bussar alls är ju verkligen någonting som ni behöver veta. Superviktig information ju ;)
 
Vi satt på samma platser i bussen som när vi åkte till London så satt alltså bredvid Fanny och Charlotta och Anna-Stina satt i sätet bredvid. Fanny försökte också att sova medan Charlotta och Anna-Stina som sov på vägen dit nu satt och pratade. När vi kom tbx till Brighton igen gick jag tillsammans med Fanny, Anna-Stina och Charlotta till Starbucks. När vi stod och väntade i kön på att det skulle bli våran tur såg jag Mariia, Mari, Saana och Helena från Edward gruppen som satt vid ett bord så gick och joinade dem eftersom jag inte skulle ha nått. Mari och Mariia hade köpt varsin stor kopp Hot Chocolate, ingenting som jag skulle ha köpt mitt i sommaren dock när det är sommarväder ute. Passar bättre till ruggigt höstväder eller till en kall och kylig vinterdag. Fick iaf smaka lite av det och såklart var det jätte gott. Helena hade köpt en kall chocholate cream tror jag det hette och den var utan kaffe.
 
När Charlotta hade beställt kom hon och satte sig med oss också. Fanny och Anna-Stina försvann någon annanstans. Satt en stund på Starbucks innan vi gick till Churchill Square och satte oss där. Mari tog fram sitt smink som hon hade haft med sig och började sminka Mariia där inför discot. En heldel folk som gick förbi stirrade. Fast vad är det för konstigt med någon som sitter och sminkar någon annan mitt på ett torg haha :) När alla från Bella och Edward gruppen var samlade gick vi tillsammans till stället där megapartyt skulle hållas och ställde oss i kö.
 
Forts. på detta inlägg kommer senare :)
 
Jag och Charlotta med drycken som hon beställde på Starbucks. Det var Hawaii tema på megapartyt
så därför har vi blomliknande halsband runt halsen haha. Kom inte på nåt bättre ord att kalla dem, vet inte
alls vad de brukar kallas för.
 
 
 
 
 
 

Beställ broschyr :)

Ville bara säga att om ni vill beställa EF:s språkresebroschyr så kan ni gå in här på min egna crew sida och beställa den http://my.ef.com/Rebecca.Grönvik 
 
 

Bildbomb från London :)

Min internationella grupp Bella group. Tror de har tagit gruppnamnen från Twilight eftersom det fanns
Edward group och Swan group också haha :) Vi var nog den bästa gruppen av alla. Nu när jag tittar tbx på
den här bilden längtar jag så otroligt mycket tillbaks till Brighton. Skulle kunna vrida tillbaks tiden för att få uppleva allt igen <3 <3 <3
 
 
Ännu fler bilder från London kommer att komma i ett senare inlägg också. Eftersom jag tog rätt många bilder när vi var där så blir det nog en till bildbomb ganska så snart igen.
 
 

forts. på dag 5 (22 juli)

När vi kom fram till London stannade bussen vid London Eye. Vi skulle inte åka i London Eye sa ledarna eftersom det var så lång kö så vi skulle säkert ha varit tvungna att vänta på att få åka i flera timmar. Dock tror jag att det var endel som skulle ha velat åka i det, men inte jag iaf. Hade ju vart i Brighton Wheel (Brightons motsvarighet på London Eye) så det räckte gott och väl för mig iaf. Ledarna berättade att vi skulle förbereda oss på att vandra mycket.
 
Under vår lilla sightseeing tur såg vi bl.a Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Picadilly Circus och så gick vi i en park också. Minns inte längre vad den hette haha dåligt minne jag veet ;) men men.... Alla platser som vi besökte under våran sightseeing tur hade jag sett förut förutom Picadilly Circus. Så det var kul att se det. Vi tog en kort matpaus på ett ställe där det fanns två lejonstatyer, minns inte heller längre vad den platsen hette. Nästan alla från Edward och Bellagruppen rusade till det närmaste Mc Donalds för att beställa mat. Även jag haha. Beställde Kids Meal och fick den gulliga mammuten från Ice Age haha :)
 
Vi gick ut från Mc Donalds för att äta våran mat. Gick och satte oss nedanför lejonstatyerna. Solen gassa och det var jättevarmt iaf för mig som hade klätt mig way too varmt. Trodde inte att det skulle bli en så varm dag eftersom det inte var så varmt när vi gick till busshållsplatsen fast det var i ochförsig på morgonen. Men det är alltid svårt att veta med vädret i England. Ena sekunden regnar det medan det andra är varmt och soligt haha. När jag hade ätit lite av min mat som jag beställde fick jag såklart ont i magen vad annars liksom suck. Men som tur var gick det över efter en liten stund. Var dock rädd att jag skulle vara tvungen att skippa megapartyt senare på kvällen.
 
När vi kom tillbaks till London Eye där våran buss skulle hämta oss igen fick vi fritid i ca 45 min. Jag, Jessica och Angelica sökte upp en toalett och sen köpte de nånting smått från ett cafe att äta. Efter det strosade vi runt en liten stund och kollade på olika saker. När vi kom tbx låg de flesta från våra grupper i gräset och chillade och solade. Alla var ganska trötta i fötterna efter allt vandrande så även vi. Vi satte oss ner för att njuta lite av solen också innan bussen kom.
 
London Eye
Vid London Eye
  Big Ben, ganska mäktigt eller hur?
 
Har en heldel bilder från London så dem får ni i ett annat inlägg lite senare. Kan ju inte visa er alla bilderna i ett och samma inlägg för det blir nog för många :D

Dag 5 (22 juli)

 Vi fick inte sova lika länge på söndagen som vi fick göra på lördagen eftersom vi skulle mötas vid Old Steine som låg rätt nära pieren (det var det stoppet som vi steg av vid när vi skulle till Brighton Pier eller stranden) kl. 9 för att åka till London. Ledarna hade hotat med att om man inte kom i tid till Old Steine skulle bussarna åka iväg utan en. Vet inte om de verkligen menade allvar med det, de ville väl bara skrämmas och få alla att komma i tid. För varenda gång vi skulle göra något så var det alltid någon eller några som var försenade så de var väl lite trötta på det I guess. Endel hade t.o.m varit försenade med en halvtimme haha :)
 
Mariia och Mari från Edward gruppen hade berättat att de varit försenade hittills nästan varenda en gång de skulle ha någon aktivitet och deras activity leader Zaid var inte så speciellt glad på dem haha. De missade väldigt ofta sin buss så de kom försent. Jag hade inte varit försenad en enda gång ännu men våra activity leaders Joanna och Miquel blev inte så speciellt arga heller om man råkade vara det i motsats till Zaid haha ;) Joanna kunde bli lite småirriterad ibland när någon var försenad men det var väl för att hon var stressad och ville hinna iväg till aktiviteterna någon gång.
 
Steg upp rätt tidigt och klädde på mig och gjorde mig iordning. Gick sen ner för att äta frukost. Patricia och Leonie satt redan och åt frukost. Det var alltid så mysigt att sitta och äta frukost med dem eftersom de var två helt urgulliga tjejer och vi hade nästan alltid något att prata om. De skulle också till London med sin grupp för sightseeing. De skulle också på EF Megapartyt som skulle hållas på kvällen efter London trippen. Snacka om fullspäckad dag haha :D
 
Efter att vi hade ätit frukost skyndade vi oss till våran busshållsplats för att hinna med bussen. Medan vi väntade på att den skulle komma tog Patricia, jag och Leonie några kort av varandra för ville ju minnas dem och hur de såg ut ju. Efter en liten stund kom Pauliina och hennes rumskamrat Katuska som var från Slovakien fast hon var i den tyska gruppen med Patricia och Leonie även fast hon inte kunde någon tyska alls. Hon var inte så bra på engelska heller.
 
När vi kom till Old Steine gick vi till våra bussar som väntade på oss. Ingen var försenad som tur var. Vi skulle åka i samma buss som Edward gruppen. När vi kom in i bussen fanns det inte så många platser kvar så jag och Fanny satte oss ganska långt fram. Anna-Stina och Lotta satte sig i sätet bredvid oss. I bussen pratade jag och Fanny om resor som vi hade gjort bl.a Fanny hade varit på safari i Afrika, vilket jag tyckte var hur coolt som helst. Anna-Stina och Lotta var trötta och sov det mesta av bussfärden till London. Det tog sammanlagt två timmar till London från Brighton.
 
Bild som jag tog på morgonen medan vi väntade på bussen. Fina Leonie och Patricia <3
Jag och Patricia :)
Jag och Leonie :)

forts på dag 4 (21 juli)

 
Efter att ha ätit middag åkte jag in till Churchill Square till kl. 7.30 den vanliga tiden. Vi skulle ha ett fotoquiz med gruppen. Vi blev indelade i olika lag på 3-4 personer i varje lag. I mitt lag var Fanny och Gea och Zeno som var från Italien. Tävlingen eller quizet gick ut på att vi skulle ta kort av olika saker i Brighton som t.ex våran absoluta favoritplats i Brighton, den fulaste platsen vi kunde hitta i Brighton, våran favoritmat, hur många personer vi kunde få att rymmas in på en och samma gång i en telefonkiosk haha, hur många klockor vi kunde hitta ( t.ex såna klockor som finns på byggnader då, inte vanliga klockor fast det trodde väl ingen heller eller haha? ;) ) och hur mycket pengar  vi kunde spendera på piren. Den uppgiften var en klurig en.
 
Den som hade de mest kreativaste bilderna skulle vinna ett pris. Vad visste vi inte. Vi hade väldigt roligt under tävlingen. Gea och Zeno var hur trevliga och snälla som helst. Hade inte alls haft chansen att prata med dom tidigare men det var jätteroligt att vara i samma lag som dem och få lära känna de två bättre. Bilden med telefonkiosken var nog den roligaste uppgiften. Fast först visste vi inte alls hur vi skulle gå till väga och få något folk till telefonkiosken. Vi kunde ju inte direkt bara ta någon random person från gatan eller? Det skulle ju vara lite pinsamt kanske. Men sen fick vi syn på Harmanvir från våran grupp och hans lag så vi frågade dem om de ville hjälpa oss och ställa upp. Det gjorde de. Bilden blev jätterolig och bra. Om jag skulle ha haft den skulle jag naturligtvis ha visat den för er men tyvärr är det Fanny som har den eftersom det var hon som tog alla bilderna till quizet med sin kamera.
 
Efter att vi hade tagit telefonkioskbilden gick vi vidare och hittade en ganska så ful bakgata som vi tog kort av och som vi alla tyckte passade till den absolut fulaste platsen vi kunde hitta i Brighton. Hittade också ett skyltfönster där dom hade ställt ut rykande färska pizzor mums :D Det var såklart Zenos och Geas favoritmat så vi tog kort av dem till våran favoritmat kortet även fast det inte var Fannys eller min favoriträtt men vi kunde ju alltid låtsas att det var det när ledarna sen frågade.
 
Sen fortsatte vi ner genom the Lanes till stranden och piren. Pratade en hel massa på vägen ner dit. Gea berättade t.ex en hel massa intressanta saker som t.ex att hon gillade att springa och ofta var ute och gjorde det. Hon gillade också att simma och tävlade också inom det. Hon tävlade också med löpningen och berättade att hon hade deltagit i några stora tävlingar i Italien och att hon när hon kom hem igen också skulle delta i en ganska så stor tävling. Nice :) Zeno berättade bl.a att han gillade musik och att sjunga.
 
När vi kom ner till stranden och piren tog vi oss an våran favoritplats uppgiften och hur mycket pengar vi kunde spendera uppgiften. Zeno stoppade in några mynt i en spelmaskin och så tog vi ett kort av honom när han spelade till hur mycket pengar vi kunde spendera uppgiften. Visste inte riktigt vad som menades med den uppgiften men men... Bidraget till våran favoritplats kortet fick bli av Brighton piren. Vi ställde oss alla framför entren till piren och så lät vi en förbipasserande ta en bild av oss. Sen när vi var klara skyndade vi oss tillbaka till Churchill Square.
En härlig bild av en del av den fina stranden och Brighton Wheel
 
Tyvärr så vann vi inte tävlingen buhu :`( nej skojja bara haha ;) det gjorde såklart inget att vi inte vann för priset var ju inte det bästa heller haha. Efter tävlingen frågade Zeno och Gea mig om jag ville hänga med ner till stranden. De var ett gäng italienare som planerade att dra ner dit och bra sitta där och chilla och umgås. Frågade Fanny och Anna-Stina om de ville följa med men de var för trötta sa de och ville hellre åka hem. Fick syn på Pauliina och frågade om hon ville följa med.
 
Det ville hon. Hon frågade även de andra finska tjejerna i Edward gruppen om de ville hänga med och de ville de gärna nästan allihopa. Några spanjorer från våran grupp hängde också på. På stranden satt vi bara och pratade och lärde känna varandra. Zeno och Arturo och någon till minns inte längre vem det var mer, kanske det var Luigi bestämde sig för att ta en simtur. Alla italienarna och spanjorerna tyckte de var helt sjuka huvudet som gick och simmade när det var sååå kallt (not) haha i luften :) Det var väl kanske 19-20 grader i luften så det var inte så kallt ju iaf inte för oss som bor i norden men kanske för italienarna då. Efter en superhärlig kväll på stranden åkte jag hem tillsammans med Pauliina.
 I spelhallen på piren
Strandeen!! :D