Attention! Attention!

Ni glömmer väl inte att ni kan gå in på min EF crew sida och beställa en språkresebroschyr helt gratis.
http://my.ef.com/Rebecca.Grönvik
 

Om 21 dagar åker jag till Brighton! :)

Nu är det bara 21 dagar kvar tills jag åker till Brighton. Flyget avgår onsdagen den 18:e juli kl.8.00 på morgonen men ska träffa gruppen min och den ledare jag skall ha två timmar före. Kommer säkert att vara ganska nervös och spänd sådär just före men det kommer säkert att gå över rätt fort när jag fått träffa min grupp och fått prata lite med dem och sådär. Ser verkligen framemot att få åka, har längtat jättelänge. Ser framemot alla nya vänner jag kommer att få, att få träffa värdfamiljen, alla nya upplevelser jag kommer att få vara med om, det engelska vädret, den engelska maten som t.ex fish and chips och shoppingen. Kommer att shoppa allt för mycket det är jag säker på redan nu. Hoppas bara att allt ryms i min resväska sen när jag åker hem igen. Kan bli lite problem med det haha, sist när jag åkte var jag tvungen att slänga några saker som t.ex ett par skor och en handduk för att få plats med allt det som jag hade köpt i Torquay.
 
 
 
 
 
 

Några härliga videos! :)

Hittade några riktigt härliga EF språkresevideos som jag tycker att ni borde ta och checka in. Riktigt bra gjorda med mycket information om hur det är/går till på en språkresa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

forts. på 10 viktiga viktiga fakta som kan vara bra att veta innan man åker på sin språkresa! :)

Hejsansvejsan allihopa! Här kommer de fem restrerande faktana om vad som kan vara viktigt att veta innan man åker på sin språkresa.

6. Det är INTE tillåtet att dricka alkohol på språkresan. Om dina lärare ser eller får veta att du druckit så skickas du hem. Så låt bli att dricka på språkresan för du vill väl inte bli hemskickad heller?

7. Se till så att du har en reseförsäkring när du åker iväg. Samtidigt som du bokar din språkresa kan du även beställa EF:s egen reseförsäkring Erika. Om du vill läsa mer om den så kan du göra det på den här sidan: http://www.ef.se/lt/student-life/travel-services/

8. Åker du till England på språkresa och besöker London så ingår inte inträden till olika sevärdheter som t.ex Madame Tussauds eller London Eye i priset så se till att spara lite extra pengar tills det.

9. Kommer du på i efterhand när du redan bokat din språkresa att du t.ex skulle ha velat ha haft EF:s reseförsäkring eller velat beställa fun pack eller någon annan tilläggstjänst don`t panic then. Det går alltid att ringa till EF och beställa det. Du kan även beställa fun pack på plats på resan. I ett fun pack ingår olika roliga aktiviteter som t.ex biobesök, besök till museum, vattenpark osv.... Det är olika från ställe till ställe vad som ingår i fun packet. Ett fun pack kostar mellan 25-75 euro (250-750 kronor). 

10. När du bokat din språkresa får du tillgång till my.ef.com som är en sida där du kan träffa andra människor som också skall åka på språkresa samtidigt som dig. Nice eller hur? :D



10 viktiga fakta som kan vara bra att veta innan man åker på sin språkresa! :)

1. Kom ihåg att kolla så att ditt pass ännu är giltigt en tid före du åker så att du hinner göra ett nytt ifall det skulle ha hunnit gå ut. Ni vet ju att man bara får ha ett pass i ett visst antal år innan man måste förnya det. Vet dock inte riktigt i hur många år man får ha ett pass. Det varierar väl lite skulle jag tro. Mitt pass är iaf bara giltigt i fem år så snart måste jag göra ett nytt ett.

2. Ta gärna med en present till värdfamiljen du skall bo hos. Har de barn kan du ju köpa någonting åt dem. Det behöver inte vara någonting stort eller jättedyrt utan det räcker nog bra med någonting litet, kanske någonting som är speciellt just för vårat land. 

3. Kom ihåg att vara artig mot din värdfamilj och kom ihåg att om du åker till England att använda ordet please. Exempel: t.ex om du sitter vid matbordet och vill att någon skickar mjölken till dig så säg då Can I have the milk please?

4. Kom ihåg att köpa en laddare/adapter som passar i de engelska eluttagen. Glömde att köpa en före jag åkte på min resa så jag blev tvungen att börja leta i telefonaffärerna i Torquay efter en så att jag skulle kunna ladda min telefon hihi.

5. Följ EF:s regler annars kan det hända att du blir hemskickad.

De fem restrerande faktana får ni någon gång i nästa vecka :)


Bild på en engelsk adapter!