forts på dag 6 (23 juli)

Efter att Joanna hade informerat oss färdigt om de kommande händelserna fick vi gå. Jag, Fanny, Anna-Stina och Lotta gick in till stan. Vi hade fortfarande lite tid innan vi var tvungna att börja traska iväg till skolan så Lotta, Anna-Stina och Fanny ville gå till Costa för att köpa nått att dricka och äta. Traskade iväg dit då. Köpte en kall mango smoothie där. Lotta köpte en panini som de värmde åt henne där. Paninin kom nog att bli hennes favorit för under resan köpte hon nog kanske 5-6 paninis till från Costa om inte än fler. I honestly don´t know haha. Men hon köpte dom ibland efter skoldagens slut, ibland före skolan började osv...
 
Efter att vi hade beställt mat och något att dricka från costa började vi vandra mot skolan även fast det var en stund tills skolan började men vi tänkte att vi kunde sitta på den stora gräsmattan eller vid något av de många borden som fanns vid skolan om de förstås inte var upptagna då och äta det vi beställt från Costa. När vi kom fram till skolan såg vi att Rebekka och Markus som också hade varit i den finska gruppen från början satt vid ett av borden ( nu gick de i Swan gruppen) så vi hade inte alls några lektioner eller aktiviteter överhuvudtaget med dem. Fast de hade samma skoltider som oss dvs. de hade skola på morgonen när vi hade det också osv...
Harmanvir och Juho från våran grupp satt också där så vi gick och joinade dem.
 
Satt en stund och pratade om allt möjligt och jag drack upp min smoothie också eller drack inte upp hela eftersom den var ganska stor. Dessutom var det inte den bästa smoothie jag druckit heller i mina dar haha ;) Den var väldigt söt och sliskig, kall var den också eftersom att det var krossad och mixad is i den. Men det var bara bra eftersom den svalkade lite då eftersom det var rätt så varmt ute. Fanny fick dricka lite av den också. Hon tyckte den smakade helt okej.
 
När det var dags för lektion gick vi in i klassrummet. Det fanns en plats ledig bredvid Zeno så satte mig där. Lotta, Anna-Stina och Fanny satte sig bredvid varandra. Vi började lektionen med en lärare som hette Sophie. Hon var ganska så barsk tyckte jag men helt okej. Ingen vågade prata så mycket. Vi pratade om resor och gjorde det kapitlet i boken. Vi hade en uppgift då vi skulle vara i par och berätta för varandra om vart våran drömresa skulle gå och vad vi skulle göra där. Var med Zeno. Han berättade att han gärna skulle vilja åka till Ryssland typ till Moskva eftersom att en av dem som han bodde med i värdfamiljen var därifrån och han hade berättat en heldel trevliga saker om Ryssland för Zeno som då hade blivit intresserad av att åka dit. Han berättade också att han ville åka till Ryssland för att testa på kölden. Han ville se hur det var när det var riktigt kallt haha :) Han skulle lika bra kunna komma till Finland då. Here it is really really coooooold haha ;)
 
Jag berättade för honom att jag gärna skulle vilja åka till t.ex Miami i Florida eftersom att det är varmt och ett härligt klimat där och för att Florida ( Orlando då främst) har en massa awesome och coola nöjesparker. Disney world och Seaworld t.ex. Vi skulle sen berätta om våra drömresor till resten av klassen. Davide ville som mig också åka till Florida. Nån annan i klassen ville åka till Australien, nån/några till New York osv.. Sen pratade vi också om resor som vi hade gjort med Sophie och hon kollade också lite bl.a med handuppräckning vem eller hur många som hade varit vart. Efter lektionen med Sophie var det dags för den 20 min långa pausen eller rasten. Allihopa gick ut på gården och pojkarna från våran klass Arturo, Davide, Zeno började att spela fotboll med några av killarna i Swan gruppen som också hade rast. Allihopa som hade lektioner hade rast samtidigt.
 
Efter rasten hade vi Philip. Han var mycket snällare än Sophie och inte så värst sträng. Han tillät lite vad som helst. Med honom arbetade vi i våran Culture Files bok med mat. Vi skulle skriva och göra ett låtsasrecept på en maträtt. Vi skulle vara 3-4 personer i en grupp så var med Federica, Davide och Zeno. Vi tog tidningar till hjälp eftersom att ingen av oss var något vidare på att teckna. Våran affisch med maträtten blev jättefin (not). Davide och Zeno tog verkligen inte uppgiften på allvar. De flummade mest på och fjantade och hade sig haha :) Pinsamt som den var det sen när vi skulle visa och berätta om våran underbara maträtt. Endel hade gjort rätt fina och bra planscher medan andra inklusive vi och Arturos grupp t.ex bl.a hade gjort lite mindre fina och utarbetade planscher haha :D Philip ville hänga upp allas planscher på väggen. Noo tänkte jag bara. Men Zeno och de andra i gruppen hade typ ingenting emot att Philip hängde upp den. Så om du nu åker på språkresa till Brighton och ser en otroligt ful plansch föreställande en maträtt på ris och sås i ett av klassrummen så är det våran det haha.
Min mango smoothie på skolgården.
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?